La fel ca oamenii, animalele de companie au nevoie de o alimentatie corecta pentru a creste si a se dezvolta intr-un mod armonios. Pe piata exista o multime de produse si sortimente de hrana umeda si uscata pentru caini si pisici, asa ca poate fi dificil sa alegi mancarea potrivita pentru prietenul tau blanos. Iata principalele caracteristici ale celor doua feluri de alimente!

Hrana uscata pentru caini si pisici

Avantaje:
–    are un pret mai mic in comparatie cu hrana umeda;
–    este mai usor de depozitat;
–    poate fi masurata mai usor;
–    stimuleza dintii si gingiile animalutului.

Dezavantaje:
–    bobitele contin grasime animala si au o cantitate mare de carbohidrati, ceea ce poate duce, in anumite cazuri, la inflamarea intestinului;
–    are un efect deshidratant.

Hrana umeda pentru pisici si caini

Avantaje:
–    ajuta animalul sa se hidrateze corespunzator;
–    este mai gustoasa in comparatie cu hrana uscata;
–    este bogata in proteine;
–    este mai usor de mestecat.

Dezavantaje:
–    se gaseste la preturi mai mari decat hrana uscata;
–    daca sunt desigilate, conservele se pastreaza doar in frigider si au o valabilitate mai mica in cazul in care sunt lasate deschise.

Combina hrana uscata cu cea umeda

Este important de stiut ca nu trebuie neaparat sa alegi doar un singur fel de hrana pentru cainele sau pisica ta. Medicii veterinari sustin ca o dieta echilibrata presupune combinarea celor doua variante, astfel incat animalutul sa se bucure de toate beneficiile acestora. In plus, suplimentele sunt esentiale pentru o alimentatie corecta, deoarece asigura cantitatea optima de vitamine si minerale necesare in fiecare zi.

Atunci cand ai acasa un animalut cu probleme sau nevoi speciale in ceea ce priveste starea de sanatate, este bine sa apelezi la ajutorul unui doctor pentru a afla ce necesitati are.